Om oss

Fiskejenter i Marka er en non-profit forening som har som formål å skape interesse for fiske, fiskeforvaltning og friluftsliv blant jenter og kvinner. Vi har som mål å være tilgjengelig på tvers av funksjonsnivå, sosiokulturell bakgrunn og nasjonalitet. 

Du finner Fiskejenter i Marka på Instagram, Letsreg.com (Deltager.no) og Facebook. På Facebook har vi også en gruppe som kun er åpen for kvinner hvor man kan dele fiskehistorier, stille spørsmål og finne fiske- eller turvenner. Vi har også en Facebook-side hvor vi legger ut alle arrangementer. 

Møt fiskejentene i Marka

Bilde av Wenche Christenssen i Fiskejenter i Marka som sitter på huk ved bredden av et vann og holder en brun ørret i hendene. Hun smiler og ser ned på fisken hun har fanget. Hun har blå caps, lang blond hestehale og friluftsklær på seg.

Wenche Christenssen

Jeg startet å fiske mer eller mindre fra jeg kunne gå, så noen av de beste barndomsminner jeg har er å fiske med mark og dupp i vannet ved hytta i Bærumsmarka. Her har jeg mitt paradis på jord hvor jeg tilbringer så mye tid som mulig.

Etterhvert som jeg har blitt eldre har området jeg beveger meg i økt i omkrets så jeg har hatt mulighet til å forsøke meg i mange av vannene marka har å tilby. Jeg tar gjerne med meg hengekøya, stormkjøkken og fiskestang for dagsekskursjoner hvor jeg kan nyte å bare være ute.

Elsker å formidle kunnskapen rundt fiske, og digger at jeg får gjøre det gjennom Fiskejenter i Marka!
Bilde av en smilende Signe Alexandra Domogalla i Fiskejenter i Marka fra livet og opp. Hun står og holder en fiskestang i ene hånden og en ørret som henger fra en sluk i andre hånden. Hun har på seg caps, redningsvest og friluftsklær. Håret er brunt og flettet.

Signe Alexandra Domogalla

Jeg begynte å fiske med mark og dupp da jeg var fem år. Etter å ha kroket og smakt på ål var det nok havfisket som falt best i smak (bokstavelig talt). Som ekte Sørlending var det lenge havfisket som stod høyest i kurs. Men etter at interessen for å overnatte ute og dra på lengre turer tok seg opp for noen år siden kom også interessen for fiske i ferskvann tilbake og de siste årene har fiskestanga også vært en naturlig del av turutrustningen.

Jeg trives aller best i skogen, på fjellet eller ved havet. Gjerne med tung sekk eller pulk og over mange dager. I tillegg til nærfriluftslivet med lavterskelturer i Oslomarka.

Gjennom Fiskejenter i Marka får jeg muligheten til å dele gleden over å være ute i naturen med mange andre damer og jenter. Det er skikkelig gøy å kunne inspirere andre til å dra på dagstur eller overnatting med fiskestanga.
Bilde av Marthe Louise Rossing Fosser i Fiskejenter i Marka som smiler euforisk mens hun holder en stor lange i hendene foran seg. Fisken har en lang sluk hengende ut av munnviken. Marthe har blondt mellomlangt hår og har på seg rosa lue og jakke og hvit redningsvest.

Marthe Louise Rossing Fosser

Helt siden jeg var liten har mamma og pappa tatt med lillesøster og meg på tur, både i skogen og til all familien vi har i flere deler av landet. Fiske var ikke primæraktiviteten, men var likevel med mellom kanopadling, bål og konglelandsby i skogen, og mellom kråkebollesanking, fiskesprettkonkurranse og klatring på svabergene. Så man kan vel si at friluftslivet generelt har stått mye i fokus gjennom hele livet, mens fiskingen spesielt er noe jeg har tatt mer tak i de siste årene. 

Hovedgrunnen til at jeg virkelig elsker å fiske er de store variasjonene og mulighetene for å tilpasse til dagsform og mental status. Jeg har en tidvis krevende jobb på så det er helt nødvendig med en hobby som kan gi både ro, fokus og rom for å bare være. Noen ganger er det å sitte på myra å stirre på tørrflue som er tingen, andre ganger er det riktig å være aktiv på elva.
Bilde av Kristin Fjellestad i Fiskejenter i Marka tatt fra livet og opp i et fjellandskap. Hun smiler lurt og holder en stor ørret i hver hånd. Fiskene henger rett ned. Hun har på seg brun og hvit topplue og grå skalljakke.

Kristin Fjellestad

Som yngst i en søskenflokk på tre lærte jeg tidlig å fiske.Min bestefar hadde hytte ved et ørret-og røyevann hvor familien tilbragte spennende sommerdager med oter, stang og garnfiske.Husker ennå lukta av stekt røye i rømmesaus etter endt fisketur. Mest ble det sjøfiske som barn og ungdom på hytta i Holmestrand.Lærte tidlig å ro,seile og kjøre båt.

Naturen er viktig for meg og jeg er ute hele året. Liker å plukke sopp og bær og å spise selvfanget fisk.Etter jeg ble 40 år tok jeg virkelig opp ørretfisket og teltlivet igjen. Det beste jeg vet er å ligge i telt og fiske i fjellet over flere dager. Kjenne på stillheten, bli en del av naturens nerve og å håpe på at ørreten biter. Gleder meg fortsatt over et lite napp.

Det er fantastiske fiskemuligheter i Oslomarka og jeg håper å kunne bidra til at flere jenter får interesse og glede av å fiske og å være ute i naturen.
Bilde av Inger Marie Berling i Fiskejenter i Marka tatt ovenfra og ned som en selfie. Hun holder en stor nyfisket ørret i den ene hånden mens hun kikker inn i kameraet. Hun har på seg caps,  solbriller og ulltrøye i rødt og sort.

Inger Marie Berling

Fisking er en berikelse av friluftslivet mitt! Det gir turene en ekstra dimensjon å ha med fiskestang. Følelsen når man får fisk på kroken er uslåelig, det er så gøy når man treffer blink! Jeg er glad i å lage mat, og det er klart at det blir ekstra gøy å tilberede og spise egenfanget fisk. Til daglig jobber jeg som prosjektleder og er utdannet landskapsarkitekt. I 2019/2020 tok jeg deltidsstudier i friluftsliv ved NIH.

Fiskegleden min kom først i voksen alder, og med noen flotte fjellørreter på kroken i 2019 ble interessen vekket for alvor. Jeg har alltid vært glad i, og blitt glad av, å være ute i skogen. Håper å kunne spre denne gleden til så mange som mulig sammen med Fiskejenter i marka!
Bilde av en smilende Synnøve Moss i Fiskejenter i Marka som sitter på knærne ved et vann mens hun holder en karpe i hendene foran seg. Hun har langt blondt hår i hestehale og har på seg caps med solbriller på hodet. Hun har svart singlet og orange bukser.

Synnøve Moss

Min fiskeinteresse startet vel på ordentlig omtrent samtidig som Fiskejenter i Marka ble dannet, rundt 2019. Eg er stadig å se ved et vann i Lillomarka og har funnet meg noen fine plasser som eg ofte kommer tilbake til. Fiske med levende mark er det eg foretrekker og har mest erfaring med. For meg er det viktig å komme meg ut i skogen så ofte som mulig. Eg er kronisk syk og ikke lenger i jobb. Eg prøver mitt beste for å holde meg i form og fisketurer er det som funker for meg. 

Fiskegleden er like stor om eg får en fin liten abbor eller en ørret i stekepanne-størrelse. Eg liker også å plukke sopp og bær og det aller beste er når eg kan tilberede egenfiska fisk, bær og sopp og så spise ute. Eg liker å sove ute både sommer og vinter. Det gir meg en fantastisk mestringsfølelse. Eg ønsker å vise at små turer i nærområdet ofte er de viktigste turene. Eg ble med i ledergruppa i Fiskejenter i Marka etter først å ha brukt miljøet i gruppa på Facebook aktivt til å få med med andre på fisketur og overnatting ute. 

Eg håper eg kan være med å inspirere flere jenter til å dra ut på fisketur. Spesielt håper eg å inspirere andre som sliter fysisk eller psykisk til å bli med. Mestringsfølelsen etter en tur, uansett hvor liten, er bare fantastisk.
Bilde av et tjern i skogen med lav kveldssol til høyre i bildet, trærne på andre siden av vannet speiler seg i tjernet. I forkanten av  tjernet ser man silhuetten av en av Fiskejenter i Marka som står med føttene i vannet og kaster med en fiskestang.
Foto: Thomas Kleiven

Er du nybegynner å har lyst til å lære å fiske?

Delta på våre kurs da vel! Foruten et lite administrasjonsgebyr og eventuelt kjøp av fiskekort, er kursene våre helt gratis.
DELTA PÅ VÅRE KURS